NIEUWSBRIEF

Blijf op de hoogte van de actviteiten van de stichting via de e-mail.

Meld je HIER aan!

 

Word Donateur

Volg ons ook via ....
  • Facebook: stichtingzinloosgewelddieren
  • Twitter: dierenleed

het leed dat honden handel heet

De handel in honden,

Het is eerste kerstdag, zit nu lekker aan een bak koffie. Zag net op Facebook een advertentie voorbij komen van een collega organisatie om de malafide honden-handel aan te pakken, als je meer wilde weten moest je eerst je E-mail, adres, telefoonnummer en nog meer gegevens achter laten. Begon al te fronzen met mijn wenkbrauwen, waarom gegevens invullen als je meer wilt weten over hun actie?


Het antwoord is mij natuurlijk duidelijk, om gegevens te verzamelen van dierenvrienden, om ze te mailen en te bellen of ze de knip willen gaan trekken (Twents voor portemonnee)…..terwijl ze al miljoenen hebben…. Maar goed mijn blog zal niet gaan over geld maar over de handel in honden. 


In Nederland heeft ieder gezin statistisch gezien 1,5 hond….dat zijn verschrikkelijk veel honden en een grote economische motor van onze economie. Dierenartsen, dierenwinkels, overheid, fokkers, handelaren in honden, iedereen verdient kapitalen aan …….HONDEN……


Enkele jaren geleden zijn wij als Stichting Zinloos Geweld Tegen Dieren bezig geweest deze, in de volksmond, malafide handel aan te pakken…we hebben een rechtszaak gevoerd tegen een grote handelaar in Franse Buldoggen, samen met Tros Radar. Deze rechtszaak is door de handelaar aangegrepen om geld te verdienen aan de rechtszaak, omdat Tros Radar zonder dat ze bewijs hadden, de handelaar als malafide bestempelde, zonder hoor en wederhoor. Ik zal jullie verder niet gaan vermoeien met deze rechtszaak.


Er is veel mis in het hondenland, eigenlijk kunnen we geen hond meer gaan aanschaffen……. Ik kan dus ook niet bedenken wat ik schokkender vind, pups aan de lopende band uit een fok teef, die het daglicht niet ziet en waar de spenen, waar de pups melk uit drinken, over de grond slepen, omdat elke loopsheid er weer een lading pups in gaan. Door het dekken van een reu…


Of een hond die gefokt wordt op uiterlijke kenmerken, die niet meer kan ademen bij een temperatuur van 20 graden, of dood omvalt als je een stukje met hem gaat lopen aan de fiets omdat de luchtwegen zo gefokt zijn dat hij alleen nog maar rochelt en snakt naar adem.

Of het zo klein maken van het hoofd, dat de hersenen opgepropt zitten, dat de hond de hele dag zit te krabben aan zijn hoofd. Dit komt niet door de jeuk, maar door de pijn en de druk op de hersenen….. en dat het lijkt of hij bolle ogen heeft, maar in werkelijkheid passen de ogen niet meer in de schedel en dreigen er uit te ploppen….


Er zijn veel organisaties, die dit jaren gewoon hebben laten gebeuren, juist omdat er een miljarden economie achter zit en in economische slechte tijden pas je natuurlijk wel op om deze miljarden economie aan te gaan pakken en het welzijn van de honden voorop te zetten. Nee, kun je beter je aandacht richten op levensgevaarlijke vechthonden……..tja…..zijn er toch niet zoveel van als de labrador of de golden retriever.

Begrijp me goed, natuurlijk moeten bijtincidenten aangepakt worden. Daar hebben wij ons als stichting ook druk voor gemaakt door het ontwikkelen van een cursus voor het baasje zonder hond….vaak is het probleem het baasje en niet de hond. Ook hebben we veel energie gestoken in het ongedaan maken van de Pitbull wetgeving, deze was ook in het leven geroepen om de economie achter de hond te redden. Bijtincidenten betekende dat de hond uit de gratie kwam… moet oppassen anders ga ik afdwalen, was aan het schrijven over de handel in honden.


Ik had zelf ook twee honden, Arco en Sem. Arco was een hond waar ze pakwerk mee gedaan hadden, baasje moest een tijdje de bak in, mijn bevriende advocaat vroeg of ik een tijdje Arco wilde adopteren totdat het baasje weer vrij was. Natuurlijk wilde ik dat.. Baasje kwam vrij na een jaar en  ik wilde eigenlijk geen afstand meer doen. Na overleg mocht ik Arco houden. Toen Arco oud werd, heb ik een pup Sem gekocht, een rashond, zelfde soort ras als Arco…Arco was een mengelmoes…


Toen mijn rashond Sem 5 was is er geconstateerd dat de wervels aan elkaar gegroeid waren, meestal een teken dat er te veel mee doorgefokt is. Sem zit alle dagen op pijnstillers, zonder deze zou hij bij het opstaan vergaan van de pijn…..tja rashond……mijn oude Arco is 16 jaar geworden, zijn lichaam was op en kon niet meer…..En Sem de rashond kan het niet volhouden zonder pijnstillers……En natuurlijk is de fokker niet thuis en neemt geen verantwoordelijkheid……Dit kost namelijk geld……..


Ik heb regelmatig gedacht wat is de kwaliteit van leven als je dagelijks pijnstilling moet hebben, om een pijnloos leven te hebben. Ik heb regelmatig gedacht, moet ik mijn maatje niet in laten slapen….moet ik zo egoïstisch zijn om hem in leven te laten, omdat IK hem zo zou missen?

Het werken met verwaarloosde paarden heeft mij hier antwoord op gegeven, we krijgen ook vaak paarden binnen, waarvan anderen zeggen..deze zijn te ziek, kun je niets meer mee….later zijn dit super gezonde en blije paarden….


Zolang een dier plezier heeft, moet je alles op alles zetten om dit dier er weer bovenop te krijgen…als ik thuis kom is Sem altijd blij…moet je hem eens zien als hij mee gaat naar de paarden of in de auto……hij geniet ervan…..zolang hij blijft genieten…..ga ik geen keuze maken om hem in te laten slapen….


Wens iedereen fijne kerstdagen, hoop dat de fokkers, handelaren, malafide of niet, hun verantwoordelijkheden nemen als ze een hond op deze wereld zetten…………

Met vriendelijke groet,

Henk ten Napel


Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

De killer die American Stafford heet

De killer die American Stafford heet

Ik heb weer met volle verbazing  en gekrulde tenen de laatste dagen de nieuwsberichten voorbij zien komen over bijtende honden. Wat mij verbaasde was, dat bij de meeste berichten een foto geplaatst is van een pitbull-achtige. De echte pitbulls bestaan niet meer deze zijn gefokt voor het vechten in een ‘pit’ tegen andere honden.

In 2009 heb ik me sterk gemaakt voor het afschaffen van de belachelijke wetgeving, dat pitbulls verboden en afgemaakt werden. De belachelijke wetgeving was door de overheid in het leven geroepen, om de economie die achter de honden zit beschermt moest worden. Er waren toen ook bijtincidenten en de burgers riepen op om  er iets tegen te gaan doen. Toen hebben ze een honden ras aangewezen waar er toch maar weinig van waren. Die groep moest maar als ‘de gebeten hond’ aangewezen worden en bleef de hond in de gratie bij de burger en bleef de economische honden-motor lekker draaien en kreeg de overheid ook een leuke duit in het zakje mee!

Daar ben ik achter gekomen door verschillende rechtszaken tegen de overheid. De overheid kon toen niet anders dan de pitbull wet te beëindigen en daar was ik blij om.

Wij hebben als stichting Zinloos Geweld tegen Dieren toen ook een Sociaal vaardigheids bedacht met lesmateriaal en examens. Dit is een cursus voor het baasje zonder de hond. Deze moet namelijk opgevoed gaan worden en niet de hond. mensen lopen te janken als twee honden die niet aangelijnd zijn elkaar te lijf gaan…..tja ….als je de hond gewoon aan een lijn hebt kan dat niet gebeuren……laat je een klein kind niet in de bench spelen van de hond …….het antwoord weten jullie natuurlijk al…….zal deze niet gebeten worden………zo kan ik nog wel 10 A4tjes doorgaan met voorbeelden. een hond is altijd duidelijk in zijn gedrag, herken je dit, kun je lezen en schrijven met de hond. Het grootste probleem met kinderen dat ze onderzoeken met hun gezicht…

In die tijd heb ik de American stafford leren kennen als een echte gezinshond, Het beeld wat toen geschetst werd, dat alleen maar mensen met plak-plaatjes op het lijf en een IQ van een walnoot dit soort honden hadden……natuurlijk waren er wel mensen met plakplaatjes en walnoot hersenen die dit ras hond hadden om anderen bang te maken…..geef dit soort mensen maar een mes dan krijg je ook ongelukken.

Ik ben zelf banger voor die dames die honden in een tasje hebben, kom daar maar eens in de buurt, dan ben je zwaar de klos. Het voordeel is dat dit soort honden maar een klein bekje met kleine tandjes hebben, anders verdween je er in met huid en haar. Of kost het je een paar enkels………

er is een telling  geweest hoeveel bijtincidenten er waren, dit waren er 150.000 per jaar…….tja allemaal door gevaarlijke honden?….de meeste van deze incidenten waren gedaan, door onze lieve knuffel gezinshonden Labrador en Golden retriever……….ook de tekkel stond erg hoog op het lijstje.

Ik pleit meer voor een verplichte cursus voor alle honden eigenaren, waar ze de sociale zaken leren met betrekking tot honden, zoals aanlijnen, poep opruimen en het gedrag leren herkennen van de hond, wat moet je wel doen en wat moet je niet doen. 

Een ander aspect is dat dit soort verplichte cursussen ook nog eens dierenleed gaat voorkomen. Je moet goed nadenken over het aanschaffen van een hond, een hond is dan geen impuls aankoop meer, zoals het lekkere snoepgoed wat bij de kassa van de supermarkt ligt…….dan is even hondje kopen……ach en als we op vakantie gaan kunnen we hem wel aan een boompje binden en na de tijd kopen we toch weer een nieuwe lieve pup op marktplaats……

In landen waar een verplichte cursus geld, werkt dit heel goed, geen poep op de stoep en bijna geen bijt incidenten en veel gelukkige honden, baasjes en niet honden liefhebbers…..Ik hoop echt dat de overheid dit nu wel wil gaan verplichten wat ze in 2009 niet wilde……

Lieve mensen het is niet zo huisje, boompje, hondje,…..en als het kindje weer komt moet het hondje maar weer weg…….en hond hebben geeft nu eenmaal verplichtingen. Ook ik als ik een keer op vakantie ga moet ik Sem mee nemen of zorgen dat hij een goed onderkomen moet regelen voor die weken……Soms als het regent denk ik ook gaver…moet ik er weer uit om hem zijn behoefte te laten doen….heb daar geen zin in…maar ja dat hoort er allemaal bij!

Als ik met mijn herder loop zijn er ook mensen die terug deinzen…..ga weg met die gevaarlijke hond! ik ben nooit door een herder gebeten……tja….als je Sem zou kennen zou je dit nooit zeggen, hij komt je de pantoffel nog brengen….

Pllleaassssssssssseeeee laat het om, nu weer de pitbull-achtige aan te wijzen als agressief en laten we voorkomen dat deze honden weer de klos gaan worden en afgemaakt gaan worden…..wij zijn de schuldigen en niet de honden. Daarom heeft de Stichting Zinloos Geweld Tegen Dieren een brief aan de minister van der Steur gesteurd voor het instellen van een verplicht Sociaal Vaardigheids Bewijs

Groeten,

Henk ten Napel

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

Politie slaat de plank mis

Politie slaat de plank weer finaal mis

Het was weer eens zover, de politie had niets anders te doen dan burgertje plagen.

Om 2200 uur standen er 3 politie agenten bij mij aan de deur, ze vroegen of de Audi van mij was, ik beaamde dat, ze vroegen verder door of ik de laatste twee dagen in een bepaalde straat was geweest, of dat er iemand anders in mijn auto had gereden. De schrik sloeg me om het hart……zou er een iets vreselijks gebeurd zijn……

Ik bleef hoe dan ook aangeven dat er niemand in mijn auto had gereden en dat ik daar zeker niet was geweest…de agent toonde me een foto van mijn auto, met kenteken. Ik herkende de plek. Drie weken daarvoor had ik een melding ontvangen dat buurtbewoners zich grote zorgen maakten. Er was een man overleden en hij had pony’s en de buurtbewoners gaven aan dat de dieren niets te drinken en te eten hadden. Toen ben ik naar de betreffende plek heen gereden, om te kijken….

toen de agent me de foto liet zien ontplofte ik bijna van woede, de agent vertelde mij dat de manen van de pony’s geknipt waren…..   vandaag…..ik bleef maar foeteren op de agent dat hij eerst zijn werk eens goed moest doen, voordat ze met een politie macht van 3 personen s’ avonds laat bij mij aan de deur kwamen……

Een tijd geleden heeft iemand mij geslagen tijdens een avond stappen, wist wie het was, ik kon daar niet eens aangifte tegen doen…..en nu komen ze bij mij aan de deur te janken over manen die geknipt waren van een pony……ik moet wel op gaan passen, dat binnenkort in Nederland er niet een dood paard ligt……en dat ik dit jaar of vorig jaar daar ergens in de buurt ben geweest, want voordat je het weet staat het arrestatie team voor mijn deur en word ik in de boeien geslagen…. Man o Man…….de agent zei : ‘ach dan zullen het wel die meisjes gedaan hebben, die er altijd op rijden” Tja zou je dan niet eerst je werk eens goed doen voordat je zomaar met drie man sterk aan de deur komt van burgers..

De politie agent gaf aan dat dieren-leed hem aan het hart ging….ja ja…. foutje bedankt….gaf hem aan dat dat de politie vaker mij ten onrechte aanzag als dierenbeul, als klap op de vuurpijl heb ik een peilzender onder mijn auto gehad en is mijn telefoon getapt……..tja…tja …foutje bedankt……politie ga nu eens echt boeven vangen en zorg dat je eerst goed onderzoek doet, voordat jullie weer bij me aan de deur komen……

Henk ten napel

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

Brief minister Van der Steur

Geachte heer Van der Steur,

<br>

Naar aanleiding van de aanhoudende mishandelingen van paarden in Nederland het volgende: er is gisteren opnieuw een nieuw geval van zware (seksueel getinte) mishandeling gemeld. Deze keer in Zuidoostbeemster, waarbij het dier ingeslapen moest laten worden.

<br>

Misschien ten overvloede wil ik u er aan herinneren dat in 2001 een dierenbeul actief was in Twente, die zich ook op de geslachtsdelen richtte tijdens de mishandelingen. De dierenbeul sneed ook onderdelen uit dieren en nam deze mee. Een paar jaar later werden er in Twente vrouwen verkracht die met een mes in de halsslagader werden gestoken, om ze op deze manier te verzwakken en vervolgens proberen te verkrachten. Met als dieptepunt de moord op een zwerver, bij wie de dierenbeul het geslachtsdeel afsneed en meenam.

<br>

De dierenbeul is later berecht. Hij heeft levenslang gekregen. Ook in die tijd heb ik gewaarschuwd voor de beul dat hij levensgevaarlijk zou zijn voor mensen. Hier heeft de politie niets mee gedaan.

Nu herhaalt zich de geschiedenis. Alleen zijn er aanzienlijk meer mishandelingen en worden ze gepleegd door meerdere personen.

<br>

De reden van mijn brief aan u is een uitlating tijdens een interview met RTV Drenthe van de teamleider, de heer Van der Borgh (onderzoeksleider recherche paardenmishandeling ). Hij verklaarde: ,,Elk delict onderzoeken we bij de politie-eenheid die betrokken raakt. Over het algemeen gebeurt dat op zo dusdanige wijze, dat er aan het eind van de rit niks meer overblijft om te onderzoeken. Dus een landelijk team gaat ons echt niet helpen, omdat er geen werk voor is”, vertelde Van der Borgh. 
Volgens hem zit er regelmatig veel tijd tussen de mishandelingen. Alle kennis wordt opgedaan tijdens onderzoeken van een politie-eenheid en komt in een database terecht. Die database wordt met alle eenheden gedeeld. ,,Dus op zo’n manier hebben eigenlijk toch een landelijk team”, aldus Van der Borg. Van der Borg doelt hierbij op dat hij een week lang data verzamelt en dit in de database plaatst.

<br>

Geachte heer Van der Steur, ik roep u met klem op ervoor te zorgen dat de politie hoe dan ook de mishandeling van paarden serieus neemt. Het is een groot belang voor de veiligheid van vrouwen en zwakkeren in onze maatschappij. Onderzoek door de Amerikaanse professor Frank Ascione (animal abuse) en de realiteit hebben aangetoond dat paarden als eerste slachtoffer zijn. Omdat deze niet kunnen smeken en niet kunnen vertellen dat ze pijn hebben. Als beulen daar niet meer de kick uit halen, is het bijna zeker dat ze overgaan tot het mishandelen van mensen. Daarmee zou de geschiedenis zich herhalen.

<br>

Ik neem niet aan dat u in uw regeerperiode aansprakelijk wilt zijn dat mensen het slachtoffer worden van de paardenbeulen.

<br>

Graag verneem ik van u met spoed,

<br>

Henk ten Napel

<br>

Voorzitter Stichting Zinloos Geweld Tegen Dieren

CC Kamerleden

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

Politie slaap maar lekker verder

Politie slaap lekker verder

Ik was laatst te gast bij RTV Drenthe, waar weer uitvoerig aandacht gegeven werd aan de golf van mishandeling van paarden in Nederland. Ook de provincie Drenthe is bezocht door de paardenbeulen. 

In een interview met de regio coördinator van het ‘landelijke’ recherche-team, de heer Van der Borgh, gaf deze aan dat het recherche team binnen een week klaar was met het onderzoeken van een mishandeling. Op dat moment toen ik dat hoorde, liet ik de koffie uit mijn mond vallen, over de apparatuur in de nieuwe studio. De vriendelijke man, die achter de microfoon keek me aan, ik verontschuldigde met een blik van …..sorry……

Ook gaf de heer Van der Borgh aan dat hij niet een landelijk team zag zitten die de mishandelingen ging onderzoeken. Na een week hadden ze niets meer te rechercheren en zaten de rechercheurs een beetje doelloos achter hun buro te kijken.

De vriendelijke man achter de microfoon vroeg mij om een reactie….ik kon alleen maar uitbrengen dat ik sprakeloos was, en geloof me dat ben ik niet erg snel..Zelf heb ik onderzoek in 2001 gedaan naar de mishandelingen in Twente, daar ben ik 5 jaar mee druk geweest en hier ging het om slechts 12 mishandelingen en niet zoals vele tientallen binnen een jaar…

Er valt zo verschrikkelijk veel te onderzoeken, dat er zeker 4 mensen van de recherche er een dagtaak aan hebben om de mishandelingen te onderzoeken. Maar goed tja…het gaat natuurlijk allemaal om prioriteiten in Nederland, dat geloof ik ook wel. Bij een woning inbraak wordt er een speciaal team uit de kast getrokken om vingerafdrukken van een deur af te nemen. En worden er dure flikkerende borden in straten neergezet, dat er in die buurt ingebroken wordt…Tja prioriteit.

Misschien moeten er eerst maar weer eens vrouwen verkracht worden en steekpartijen plaatsvinden door de paardenbeulen, dan zou zich de geschiedenis/wetenschappelijke onderzoeken zich weer gaan herhalen. De dierenbeul van Twente heeft na zijn slachtpartijen onder de dieren, zijn zelfde zieke praktijken botgevierd op vrouwen. Met als trieste hoogte punt het verwijderen van het geslachtsdel van een zwerver in een park, het geslachtsdeel heeft de beul mee naar huis genomen. 

Vanaf 2001 voelde ik me ook al een eenling die in de woestijn liep de schreeuwen, dat de paardenbeul van Twente levens-gevaarlijk was voor mensen…ook toen werd er niets mee gedaan…als dank voor mijn onderzoek en resultaten, dacht de recherche dat ik de beul was,  en kreeg een telefoontap en een peil zender onder mijn auto….tja….en ze gaven mij aan dat ik me gematigd uit moest laten over de politie in de media…Zal mij benieuwen wat er nu weer gaat gebeuren….zal me niet verbazen als ik straks door een arrestatie team uit mijn huis gesleurd ga worden, of dat ik om de haverklap van de weg gehaald ga worden…..Maar hoe dan ook ik zal me nooit mond-dood laten maken door wie dan ook.

Gisteren heb ik een brief verstuurd aan de minister van veiligheid en justitie de heer Van der Steur, of hij het op zijn geweten wil hebben dat er in zijn regeer periode mensen het slachtoffer gaan worden van de paardenbeulen…dat dit gaat gebeuren als hij er niet voor zorgt dat het recherche team eens aan het werk gaat om te rechercheren in plaats van te registreren…

Ik neem de rechercheurs natuurlijk niets kwalijk, zij doen ook maar wat hun van hogere-hand opgelegd krijgen. De politie had misschien beter het geld kunnen gaan besparen door niet met een brandstof slurpende helikopter boven gebieden te gaan vliegen waar mishandelingen zijn geweest. Dat geld hadden ze beter kunnen gebruiken voor mankracht die de mishandelingen werkelijk uit rechercheren..foto’s maken met een drone van de betreffende gebieden werkt net zo goed..dit kost alleen maar een fractie van het rond vliegen met een heli.

Als de politiek/minister mijn brief niet serieus neemt, dan hou ik hem verantwoordelijk, als er (laten we het hopen dat het niet gebeurd) menselijke slachtoffers gaan vallen. Omdat de beulen niet meer de kick halen uit het mishandelen van paarden…

Er is bij petieties  .nl een petitie door mij opgestart voor een burgerinitiatief om de mishandelingen in de kamer te krijgen. we hebben daar 40.000 handtekeningen voor nodig…dit moet ons toch makkelijk lukken……DUS TEKEN….

Meer info over de dierenbeulen kunnen jullie via deze link vinden

Steun het werk van de stichting, des te meer donateurs, des te grotere vuist we kunnen maken tegen dierenleed!

Brandbrief aan de minister

groeten,

Henk ten Napel

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 
Meer artikelen...