NIEUWSBRIEF

Blijf op de hoogte van de actviteiten van de stichting via de e-mail.

Meld je HIER aan!

 

Word Donateur

Volg ons ook via ....
  • Facebook: stichtingzinloosgewelddieren
  • Twitter: dierenleed

noodnummer in de lucht

AD 

Dierenbeschermers zijn begonnen met het opzetten van een telefonisch waarschuwingssysteem tegen de mishandeling van dieren. Aanleiding voor het 'dierenalert' is de recente mishandeling van paarden in de regio Utrecht.

Het is de bedoeling dat bijvoorbeeld bij weilanden bordjes komen te hangen met daarop een nummer dat iedereen kan bellen als ze iemand een dier zien mishandelen of zich verdacht zien gedragen. Mensen uit de buurt worden dan gewaarschuwd, vertelt initiatiefnemer Henk ten Napel.

Tot het initiatief werd gisteravond op een bijeenkomst in Maarsbergen met ruim 50 gelijkgestemden besloten. Ook dient altijd de politie te worden gebeld, zeker als iemand op heterdaad wordt betrapt. Op de bijeenkomst was eveneens de politie aanwezig, die volgens Ten Napel ook geïnteresseerd is in de meldingen.

Geen eigen rechter
Ten Napel zegt dat het beslist niet de bedoeling is dat mensen voor eigen rechter gaan spelen. 'Er moet vooral een preventieve werking van uitgaan.' Voor het systeem is de website dierenleedpreventie.nl in de lucht.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com